Menü

VISZLÁT OFFLINE KULCSMENEDZSMENT, AVAGY A DIGITÁLIS AUTÓKULCSÉ A JÖVŐ

2019. 01. 21.
1048
VISZLÁT OFFLINE KULCSMENEDZSMENT, AVAGY A DIGITÁLIS AUTÓKULCSÉ A JÖVŐ

A kontinens nyugati régiója által életre hívott piacvédelmi intézkedések, illetve a hazai áfa rendszer komoly akadályokat görget a szállítmányozó, fuvarozó cégek elé. Ahhoz, hogy a szállítmányozás gazdasági értelemben a megnehezített körülmények között újra erőre kaphasson a logisztikai versenyképesség javítása elengedhetetlen, amihez nem elég csupán a vámeljárási körülmények átgondolása, a megbízások effektív ellátását megkönnyítő technikai oldal fejlesztésére is gondolni kell. Szerencsére napjaink digitalizációs folyamatai a járműflotta-üzemeltető vállalkozásokat is utolérte. A sofőrök munkáját segítő műszerek, a flottavezető szenzorok vagy a fél automatizáltság pedig még csak a kezdet.

 

Átláthatóság és gyorsaság a célirányos szállításokért


Online kulcs

Főképp nagyobb szállítmányozó cégek esetében, ahol a járműpark több tucat egyedet számlál, nehézséget okozhat a kulcsok átadása, illetve azok pontos nyilvántartása, nyomon követése. Ebből kifolyólag az analóg járműkulcsok ideje úgy tűnik, hogy lassan a nehézgépjárműveknél is lejár, és a jövő az elektronikus változaté lesz. A legnagyobb előnye az online változatnak az offline-nal szemben, hogy sohasem vész el, mindig ott van és akkor, amikor szükség van rá. Ráadásul az eltulajdonlás lehetősége sem merülhet fel, mivel biztonságosan és személyre szabottan okostelefonos applikáción keresztül használhatjuk.


IoT a járműflotta-üzemeltetőknél?

A nagyobb állományi létszámot menedzselő szállítmányozó cégek transzparenciája a kulcsmenedzsment terén javul, jelentősen csökken a flottamenedzserek valamint logisztikai szolgáltatók vállára nehezedő nyomás, mivel elég csupán egy telefonos alkalmazás, hogy a sofőr hozzáférést nyerjen a tehergépkocsihoz. Ez azért hasznos, mert így a munkahatékonyság maximalizálásával elért jobb teljesítmény a megrendelők bizalmának erősödéséhez vezet. Ha nő a bizalom és az elégedettség, akkor nő a lojalitás, így a visszatérő vagy tartós megrendelések és a biztosabb jövedelem valószínűsége is.


Kényelmi funkciókkal a munkavállalókért

A közúti fuvarozás munkaerőhiány szempontjából az egyik leginkább érintett terület. A digitalizáció kiváló lehetőséget ad arra is, hogy a kék galléros pozíciók sokkal vonzóbbá váljanak a munkavállalók számára. A munkavégzés körülményeinek egyszerűsödése mind humán, mind gazdasági oldalról a produktivitás növekedésével jár.

címkék:
Témák
Címkék