Menü

Vámügyintézés

 

Ha a rakomány vámhatárt lép át (akár importálandó vagy exportálandó áruról van szó), abban az esetben a rakomány szállítása bejelentési kötelezettséggel jár az illetékes vámhivatal felé. Az Amega Intertrans-nál nemcsak szállítmányozási szolgáltatásainkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére, hanem vámügyintézési feladatokat is ellátunk, legyen szó importált vagy exportált rakománnyal kapcsolatos ügyintézésről vagy akár árutovábbítási eljárásról.

Belföldi vámkezelés esetén – különösképp a nagyobb mennyiségű árut importálóknak – problémát okozhat a behozott rakományt terhelő Általános Forgalmi Adó összegének azonnali kiegyenlítése. Az Európai Unió területén bejegyzett vállalkozásoknak lehetőségük adódik az anyaországtól eltérő tagállamban végezni vámkezelési kötelezettségeiket, így természetesen a hazánkban bejegyzett vállalkozással rendelkező ügyfeleinknek is. Mivel külföldön történő vámkezelés esetén a rakomány behozatala nem vonja maga után ezen anyagi kötelezettség azonnali teljesítését, így számos rakomány egyszeri vagy időszakos szállítmányozásával járó vámkezelési eljárás gazdaságosabbnak bizonyul külföldi spedíciók munkáján keresztül.

 


Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unió teljes területén elérhetőek számunkra olyan spedíciók, amelyek vámkezelési feladatokat látnak el, így ügyfeleink vámügyintézési igényeit Európaszerte ki tudjuk elégíteni.

További információért vagy árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot 24 órás ügyfélszolgálati számunkon vagy az amega.trs@gmail.com e-mail címünkön.